De individuele les geeft de meeste ruimte voor persoonlijke aandacht. Aandacht voor je eigen sterke en zwakke kanten en niet te vergeten: je eigen muzikale voorkeur. Zodra het ook maar even kan (en dat kan al na een paar maanden) is je eigen muzikale voorkeur leidraad in de les. Je leert die dingen spelen die je zelf het leukste vindt. Er wordt wel op gelet dat de muzikale onderwerpen die behandeld worden in dienst staan van de eigen ontwikkeling.

De lessen vinden wekelijks plaats en volgen in principe het rooster van het reguliere schoolvakanties. De lesdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. In mei en juni wordt de planning voor het nieuwe jaar gemaakt. Het is dus heel goed om je al in het voorjaar aan te melden Overigens kan je ook gedurende het lesjaar met je gitaarles beginnen als er een plaatsje mocht zijn.

Groepslessen zijn er vooral voor kinderen, maar kan ook goed werken voor echt beginnende volwassenen. 'Groepjes' betekent: twee of (maximaal) drie leerlingen.

Voor kinderen is dit een leuke en gezellige lesvorm door het onderlinge contact en de mogelijkheden tot samenspel. Vaak kunnen kinderen vele jaren op deze manier samen les hebben.

Volwassenen die - als beginner- in een eerste jaar les nemen in een groepje, moeten rekening houden met de mogelijkheid dat deze lesvorm in het tweede jaar niet voortgezet kan worden. Dat kan zijn vanwege ontstane niveauverschillen of verschillen in muzikale voorkeur/ belangstelling. Niet zelden gaat men in het tweede jaar verder met privé- les