Gitaarles Alkmaar

Welkom op de website over de historie van de Alkmaarse Gitaarschool. Op deze website kun je lezen over gitaarles in Alkmaar tussen 1990 en 2014. Informatie over de gitaarles zelf, achtergronden, lesvormen, tarieven, de gitaarleraar, de inhoud van de lessen etc.

Er zijn videootjes te zien van leerlingen, merendeels gemaakt op de jaarlijkse presentatieavond. Ga daarvoor naar de FILMPJES pagina.

Je kunt ook klikken op de muzikantenbank voor Noord-Holland. Als je een bandje zoekt of wilt beginnen kun je hier zoeken naar medemuzikanten.

De Alkmaarse Gitaarschool was de praktijk van Walter van Reisen, een enthousiaste en zeer ervaren gitaarleraar. Vanaf 1990 komen wekelijks tientallen leerlingen naar zijn school in het centrum van Alkmaar voor gitaarles in zo'n beetje alle stijlen.
Dus: pop, rock, blues, jazz, etc. Zowel akoestisch gitaar als elektrisch, zowel begeleidend spel (akkoorden) als sologitaar.


Deze website heeft de 'looks' van de oorspronkelijke website toen die nog in gebruik was. De tekst zal ik in de loop van de tijd stapsgewijs wat aanpassen aan de dag van vandaag. Het doel is de herinnering levend te houden aan mijn fantastische praktijk, zowel voor mijzelf als voor de meer dan 300 leerlingen die ik hier heb mogen begeleiden op hun muzikale leerweg.
De lessen worden gegeven aan zowel volwassenen als kinderen (vanaf 8 jaar) en op alle niveaus. Dus beginners zijn welkom, maar ook gevorderde (solo-)gitaristen, die zich verder willen ontwikkelen. Het is ook prima mogelijk om je hier voor te bereiden op (het toelatingsexamen van) het Conservatorium.

Als je meer informatie wilt over hoe de lessen verlopen, de tarieven, of wat meer wil weten over degene die de lessen verzorgt, kun je doorklikken op resp. "lesvormen" of "de leraar"